MVA

MVA (mikelić vreš arhitekti) su 2007. godine u Zagrebu osnovali arhitekti Marin Mikelić (1974.) i Tomislav Vreš (1979.) nakon radnih iskustava stečenih u nekoliko zagrebačkih ureda (M) i free-lance djelovanjem (V). Ured se od osnivanja kontinuirano bavi projektima različitih mjerila i tipologija, u rasponu od individualnog stanovanja i turizma do društvene i javne sfere.

Marin Mikelić

Rođen 1974. u Zagrebu gdje je pohađao osnovnu školu i gimnaziju. Na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 2000. Nakon radnog iskustva u nekoliko zagrebačkih ureda (3LHD, Letilović / Vlahović), 2007. zajedno s Tomislavom Vrešom osnovao MVA (mikelić vreš arhitekti). 

Tomislav Vreš

Rođen 1979. u Zaboku. Nakon završene osnovne škole u Krapinskim Toplicama i gimnazije u Zagrebu upisuje Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao 2004. U periodu od 2004.- 2007. djeluje kao freelance arhitekt te samostalno i u timovima uspješno sudjeluje na brojnim natječajima.

MVA (mikelić vreš arhitekti) će predstaviti svoj rad kroz nekoliko odabranih projekata i realizacija različitih namjena, tipologija i mjerila. Kroz konkretna iskustva iz vlastite prakse pokazat će odnos prema programu, kontekstu, investitorima, budžetu, prostornim planovima, tehnologiji gradnje, naslijeđu i ostalim okolnostima koje oblikuju arhitektonske koncepte.